Повече от 300 хиляди българи - без мотивация да работят

...
Повече от 300 хиляди българи - без мотивация да работят
Коментари Харесай

Хиляди българи не работят, чакат пари от семействата си

Повече от 300 хиляди българи - без мотивация да работят или да учат. Това демонстрират данните от целево изследване на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на Фондация „ Фридрих Еберт “.

Липсата на предпочитание за работа най-често идва от ниското възнаграждение. Най-демотивирани са хората в дейна възраст - сред 18 и 29 години. Тук въпреки всичко би трябвало да се регистрира, че една част от младежите към момента са в развой на търсене на своята професионална реализация.

Над 70% от безработните обаче декларират, че нямат персонален месечен приход и разчитат на прихода на различен член от фамилията или на сезонна работа. Като малко над половината от демотивираните българи са женени или омъжени.

Въпреки това 47% от всички демотивирани българи не си търсят работа, защото настояват, че няма работа за тях. Едва 13% показват като причина, че ги устоят родственици.

Над 80% от демотивираните българи са без работа повече от една година, като 12% от тях в никакъв случай не са работили.

Само 21% от хората без мотивация имат някаква професионална подготовка.

По отношение на етническия генезис, българите, които попадат в групата на демотивираните, са 56%.

А най-ниско е желанието за работа на хората, живеещи в селата и дребните градове. Най-малко демотивирани българи пък живеят в столицата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР