Повече от 300 000 PCR теста са направени досега на

...
Повече от 300 000 PCR теста са направени досега на
Коментари Харесай

Над 300 000 PCR теста са направени на олимпийските игри досега

Повече от 300 000 PCR теста са направени до момента на олимпийските игри в Токио 2020, които още не са приключили своята първа седмица. Това обяви на брифинг през днешния ден представителят на оргкомитета Маса Такая. Всички идващи членове на делегации дават първо тест на летището, а по-късно спортисти, публицисти и публични лица са длъжни всеки ден да дават още веднъж проби.

" До понеделник в среднощ броят на направените проби на летището е повече от 38 000. От тях положителни са 30, което значи, че процентът е 0.08%. Същевременно общият брой проби, извършени на олимпийските обекти, е над 270 000, като 57 са положителни - т.е. 0.02% ", посочи Такая по време на брифинга.

Шефът на пресслужбата на МОК Марк Асамс пък се спря на психическото здраве на спортистите, които се намират в на процедура цялостна изолираност в Токио.

" В Олимпийското село на първо място имаме психолози, които могат да контактуват със спортистите на 17 езика. Има и упътвания на нашия уебсайт. За нас в МОК това е доста значим въпрос. Надявам се, че вършим задоволително, с цел да поддържаме действително участниците в игрите - заяви Адамс. - Въпросът за маските е в действителност значим, изключително за предварителната защита. Затова казахме ясно, че те би трябвало да се носят. Това е обявено на всички членове на делегации и на лицата, свързани с игрите. Това, което трябваше да даде на популацията на Япония истинско доверие, са ограниченията, които взимаме. Олимпийското село е най-тестваната общественост в света. Няма никакви контакти сред популацията и хората, свързани с игрите. Нивото на инфектираните е под половин %, само че това не е нещо, с което се гордеем. Трябва да продължаваме да работим по въпроса, макар Световната здравна организация да споделя, че не е наложително, предвид на равнището на възпаление. Ние обаче продължаваме и виждате ограниченията, които взимаме ".

От организационния комитет приказваха също и за големите количества храна, които всекидневно остава неизядена.

" Можем да потвърдим, че това е правилно. Храната, която се употребява е по-малко от количествата, които сме поръчали на нашите снабдители. От тази седмица взимаме ограничения да усъвършенстваме равнището на доставките във всеки олимпийски обект. Съжаляваме за голямото количество храна, което остава. Все отново тази храна не се изхвърля, а се рециклира в храна за животни или в биогориво ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР