Повече от 30 души са били убити, а стотици са

...
Повече от 30 души са били убити, а стотици са
Коментари Харесай

Над 30 души са убити, след като армията в Судан разпръсна седяща стачка в Хартум

Повече от 30 души са били убити, а стотици са ранени, откакто армията в Судан разпръсна принудително седящата стачка на протестиращи жители в столицата Хартум, съобщи Франс прес.

 © БГНЕС
Медицинските управляващи в страната оповестиха, че броят на починалите вследствие на „ клането осъществено от Преходния боен съвет се е повишил да повече от 30 души, а стотици са ранени “.

По-рано беше обявено за 13 убити и 116 ранени протестиращи, добавя организацията.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутиереш изрично осъди потреблението на мощ от службите за сигурност в Судан.

" Генералният секретар припомня на Преходния боен съвет за неговата отговорност да обезпечи сигурността и отбраната на суданските жители. Той приканва всички страни да проявят оптималната въздържаност. Това включва и отговорността за ценене на човешките права на всички жители, в това число правото на независимост на събранията и изложение ", се споделя в формалното изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации.
 Започва тригодишен временен интервал в Судан Започва тригодишен временен интервал в Судан
Преходният интервал в Судан ще продължи три години. Съгласие за това са постигнали краткотрайният боен съвет в страната и суданският опозиционен алианс. С...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР