Повече от 20 души, включително деца, от центъра за бежанци

...
Повече от 20 души, включително деца, от центъра за бежанци
Коментари Харесай

Украински бежанци се натровиха в Полша

Повече от 20 души, в това число деца, от центъра за бежанци от Украйна в Глухолази (Ополско воеводство) са приети в болница със признаци на отравяне.

" Децата бяха докарани в нашата болница. Сега имам трима пациенти в детското поделение и четирима в отделението по инфекциозни заболявания. Те са под наблюдението на нашите лекари. Състоянието им може да се оцени като положително. Все още не разполагаме с резултатите от лабораторните проучвания, само че всичко сочи към класическо хранително отравяне ", споделя шефът на болничното заведение в Ниса Норберт Крайчи.

Симптомите на отравяне при жителите на центъра в Хлухолази са открити в петък вечерта. От стомашни проблеми страдат най-вече деца на възраст от 2 до 16 години. Общо 23 души са диагностицирани със признаци на отравяне - 8 възрастни и 15 деца.

След медицински прегледи 14 души са изпратени в болница, като четирима от тях са напуснали болничното заведение в събота в приемливо положение. Според Ополския воевода пробите от храната, както издадена от столовата, по този начин и закупена самостоятелно от пациентите, към този момент са предадени на санитарната инспекция
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР