Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в ,

...
Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в ,
Коментари Харесай

Над 160 електронни услуги предлага НАП в обновения си портал



Повече от 160 електронни услуги към този момент са налични в, оповестяват от приходната организация.

За по-малко от месец приходната организация пусна 6 нови услуги, от които могат да се възползват стотици хиляди консуматори, притежатели на личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Първата за 2022 година нова услуга е за хазартните оператори.

От 10 януари 2022 година пък потребителите към този момент могат да подават онлайн Искане за издаване на уверение по отношение на използвано законодателство в региона на обществената сигурност, което се ползва във връзка с притежателя (удостоверение А1), както и съобщение.  Услугата  е налична с ПИК или КЕП в група „ Удостоверения и копия на документи “ в Портала за електронни услуги на приходната организация. Чрез нея потребителите могат да попълнят нужните данни, според определения формуляр на искането/уведомлението, да прикачват документи и да ги подават, напомнят от Национална агенция за приходите. 

Най-новата електронна услуга в Е-портала на НАП  е „ Приемане на искане за прихващане или възобновяване на надвнесени суми “. Тя дава опция на клиентите да подават онлайн искане за възобновяване или прихващане на надвнесени суми.

" Над  300 млн. лева годишно икономисва Национална агенция за приходите на бизнеса и жителите от директни административни разноски, с помощта на въведената електронна връзка. Национална агенция за приходите непрестанно се стреми да дава отговор на потребителските потребности и на актуалните провокации, като улеснява бизнеса и жителите да извършват своите отговорности към фиска. Приходната организация е измежду първите български администрации, които вкараха електронни услуги. В името на клиента и на неговото потребителско преживяване, ние непрекъснато усилваме броя на електронните услуги и надграждаме съществуващите “, сподели заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Милена Кръстанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР