Повече от 130 британски депутати призоваха правителството на Великобритания да

...
Повече от 130 британски депутати призоваха правителството на Великобритания да
Коментари Харесай

Над 130 британски депутати искат забрана на продажбата на оръжия за Израел

Повече от 130 английски депутати приканиха държавното управление на Англия да забрани продажбата на оръжия за Израел поради вероятно нарушение на интернационалното филантропично право, написа английският в. " Гардиън ".

В писмо, адресирано до министъра на външните работи на Англия и подписано от повече от 130 членове на двете камари на английския парламент, се показват сходни стъпки на други страни, включително Канада, която разгласи, че ще спре износа на смъртоносни и несмъртоносни оръжия за Израел, отбелязва изданието.

Според създателите на писмото " нормалната процедура " във връзка с английския експорт на оръжия за Израел е " изцяло неприемлива ". По време на двете предходни ескалации на спора в Газа Лондон прекрати продажбите на оръжие за Тел Авив, напомнят те.

" Днес равнището на принуждение, упражнявано от израелските военни, е доста по-високо, само че все пак държавното управление на Англия не предприе дейности ", се отбелязва в писмото.

Парламентарният напън върху английското държавно управление да забрани продажбата на оръжия за Израел в последно време от ден на ден се ускорява на фона на признаците, че Израел има намерение да пренебрегне приетата тази седмица резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща всички страни да се ангажират с преустановяване на огъня, разяснява " Гардиън ".

Съединени американски щати обявиха, че резолюцията няма наложителен темперамент, само че Англия не споделя това пояснение, отбелязва английското издание.

През последните седмици Камерън ускори рецензиите си към Израел, само че министри от държавното управление настояват, че решението за продажбата на оръжия би трябвало да се вземе след комплицирана правна преценка, която регистрира редица фактори, в това число напъните на Израел да сведе до най-малко жертвите измежду цивилното население, показва " Гардиън ", представено от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР