Повече от 13 млн. сирийци се нуждаят от помощ, въпреки

...
Повече от 13 млн. сирийци се нуждаят от помощ, въпреки
Коментари Харесай

ООН: 13 млн. сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ


Повече от 13 млн. сирийци се нуждаят от помощ, макар относителното понижаване на насилието в тяхната раздрана от война страна през последните месеци, заяви Организация на обединените нации. Над 330 000 души са убити, откакто спорът избухна през март 2011 година с антиправителствени митинги и това наложи разселването на над половината от популацията както в страната, по този начин и зад граница. "Влизайки в седмата година на рецесията, мащабът и тежестта на последствията са съкрушителни", се споделя в отчета на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропични въпроси. "Около 13,1 милиона души в страната се нуждаят от филантропична помощ. От тях 5,6 милиона души са в остра нужда", написа още там.

Тази цифра съставлява лек спад от 13,5 милиона души в потребност през 2016 година, съгласно Организация на обединените нации. По-рано тази година държавните съдружници Русия, Иран и Турция и бунтовниците подписаха съглашение за основаване на четири така наречен "зони за деескалация" в Сирия. Това докара до релативно намаляване на насилието в страната, макар че през последните седмици се следят нови конфликти в региона на Източна Гута, покрай Дамаск.

Въвеждането на зоните също не способства доста за увеличение на филантропичния достъп. Според Организация на обединените нации, 40% от нуждаещите се са деца, а хората в обсадените региони са изключително уязвими. Докладът отбелязва, че "е налице понижаване на насилието в някои области", само че въздействието на зоните на помирение е "в друга степен" за цивилните жители. Той също по този начин предизвести, че до края на идната година могат да бъдат разселени до 1,5 милиона сирийци. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР