Повече от 11 хиляди души са пострадали от поредицата земетресения

...
Повече от 11 хиляди души са пострадали от поредицата земетресения
Коментари Харесай

ООН: Над 11 хиляди души са пострадали от земетресенията в Афганистан

Повече от 11 хиляди души са потърпевши от поредицата трусове в афганистанската провинция Херат в събота сутринта. Това заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропичните въпроси, представена от Българска телеграфна агенция.

Хуманитарната организация разгласи, че всеки дом в най-малко 11 села е опустошен от трусовете. По нейни данни починалите са малко над хиляда души. Афганистанските управляващи, представени от локални медии, настояват за над 2500 жертви.

" Броят на жертвите се чака да пораства, защото към момента не е сбъднат достъп до по-отдалечените региони и не е завършила оценката на вредите ", показва службата.

Вчера Организация на обединените нации отдели 5 милиарда $ за незабавна филантропична помощ. Международната организация насочи апел за дарения час по-скоро, щом станат ясни потребностите след опустошителните земетресения.

Само в районната болница в Херат са признати над 550 ранени, в това число близо 230 деца. Раздадена е първична филантропична помощ - хигиенични материали, храна и питейна вода.

Земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер удари Афганистан в събота сутринта. Епицентърът бе на 40 километра западно от град Херат, а вторични земетресения бяха усетени в прилежащите провинции Балх и Фарах.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР