Повече от 1000 бежанци от Близкия изток и Африка преминават

...
Повече от 1000 бежанци от Близкия изток и Африка преминават
Коментари Харесай

Разграден двор: Над 1000 бежанци минават всяка седмица през България

Повече от 1000 бежанци от Близкия изток и Африка минават всяка седмица през територията на България на път за Западна Европа. Това сочат неофициалните данни, които се базират на броя на арестуваните у нас за последния месец. От Министерство на вътрешните работи съумяват да заловен едвам към 600, само че граничари признават, че броят на изпуснатите е най-малко двоен.

Само в границите на вчерашния ден бяха открити две групи мигранти. На входа на Църна маца в София униформени задържаха 30 души без документи, а край Павел баня в бус бяха закопчани още 20 чужденци. Шофьорът на микробуса е румънец.

По данни на Министерство на вътрешните работи единствено за юли арестуваните незаконни жители на трети страни са 2576 души. Това са най-вече млади мъже. Броят на дамите и децата е по-малък. Близо с 35% се е нараснал броят на хванатите единствено за месец спрямо предходния, регистрират от вътрешното ведомство.

Броят на хванатите на вход и на излаз в страната е съвсем еднакъв. За лятото са по към 300 индивида. Останалите са хванати навътре в страната, а главната им част е най-вече след транспортиране с всякакъв превоз – леки коли, микробуси, камиони, коли за спешна помощ, катафалки, джипове. Над 2000 души са хванати единствено навътре в страната през миналия месец, а съгласно осведомени с мигрантския напън броят на лицата, които са били разквартирувани и са минали или чакат да бъдат преведени от каналджиите към страните на запад, е не по-малко от 4-5 хиляди индивида. Основните квартири са в ромските махали, само че се наемат жилища даже в центровете на градовете. Като разпределителни пунктове се сочат Хасково, Пазарджик и София. За интервала от януари до юли 2023 година са арестувани общо 8740 мигранти, което демонстрира 14,5% нарастване спрямо откритите за същите месеци през 2022 година - 7630.

Най-новият маршрут на мигрантите минава през граничната община Трекляно и по-специално през землището на Горно Уйно. През седмицата сръбски медии известиха, че бежанците доближават до Босилеград, където има добре организиран център, в който ги настаняват. Идват цели фамилии, които след прочут престой се насочват към Западна Европа. През предишния уикенд ловци бяха подали сигнал за видяни две групи мигранти, които пристигнали от към българската граница. „ Излязоха 26 от гората откъм Горно Уйно “, изясни свидетел.

Броят на нашествениците се усилва непрекъснато, а от Министерство на вътрешните работи всеки ден регистрират най-малко по един случай на арестувани незаконно преминаващи през страната. Основният път на мигрантите, по който от полицията задържат най-вече от тях, е по направлението от Странджа, по автомагистрала „ Тракия “ към София и излаз към Сърбия. Въпреки че управлението на Министерство на вътрешните работи се концентрира върху мигрантския напън, преодоляването на обстановката е мъчно, написа в. " Телеграф ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР