Повече от 10 хил. ученици ще се обучават в музеите

...
Повече от 10 хил. ученици ще се обучават в музеите
Коментари Харесай

Над 10 хил. ученици ще се обучават в музеите и институтите на БАН

Повече от 10 хиляди възпитаници ще се образоват в музеите и институтите на Българската академия на науките през новата образователна година. Инициативата се реализира в границите на ново съглашение, подписано сред просветното министерство и най-голямата научна организация у нас. Съвместната стратегия цели да усъвършенства просветителните резултати на учениците.

Проектите по програмата "Образование с просвета ", създадени от институтите и музеите на Българска академия на науките, ще покачат компетентностите на децата по компютърна и осведомителна сигурност, ще бъдат показани проучвателен подходи във физиката, астрономията и галактическите технологии.

"Разчитаме на това програмата да въодушеви повече възпитаници да се занимават с просвета, да имат по-задълбочени знания в математиката, техниката, естествените науки, където имаме максимален недостиг на експерти ", съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Повече от 10 института отварят порти за учениците, които ще влязат в научните лаборатории. Музеите пък ще се трансфорат в къщи на знанието, акцентира гл. помощник доктор Иглика Мишкова от Етнографския музей. По думите й децата са ангажирани със задания, в осъществяването на които да могат да работят в тимове, ще имат опцията да научат по какъв метод предметите идват в музея, ще се научат и да вършат и свои лични изложения.

За реализирането на плановете е обезпечено държавно финансиране на стойност половин милион лв.. Предвижда се още и провеждането на летни школи за учители и деца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР