Повече обаждания към депутати от Възраждане да подкрепят проектокабинет на

...
Повече обаждания към депутати от Възраждане да подкрепят проектокабинет на
Коментари Харесай

Копейкин доволен, вече не му закачат депутатите

Повече позвънявания към депутати от " Възраждане " да поддържат проектокабинет на Политическа партия няма. Това се разбра от думите на водача на партията Костадин Костадинов, който излезе на трибунка през днешния ден пред публицисти в Народно събрание, откакто през вчерашния ден на брифинг в Българска телеграфна агенция пък разгласи тъкмо противоположното.

Няма по какъв начин Кирил Петков да прави търговия с " Възраждане ". Не сме като търговците в храма, които са пристигнали да продават. Целта на " Възраждане " е да ръководи страната независимо и няма да разреши на Политическа партия да влизат в контакт с народни представители от " Възраждане ", отсече Костадинов.

Костадинов отвърна на изказванията на ГЕРБ с контраобвинение - той пък имал информация че Делян Добрев можело да напусне ГЕРБ в посока Политическа партия.

Костадин Костадинов е знаел за срещите на Галунова с Кирил Петков, както и какво са си споделили.

От своя страна депутатът от " Възраждане " Петър Петров е засегнат, че не е признато предлагането на партията на Костадин Костадинов в дневния ред на законодателния орган да влезе анулация на предходното решение по френското предложение за повдигане на ветото над преговорната рамка на РСМ.

Взетото решение на Народното събрание би трябвало да бъде анулирано, само че за жалост на Възраждане председателкият съвет приключил много бързо, без да бъде разисквано дали точката е позволена или не е, изясни Петров.

Той видя двоен критерий в държанието на заместник-председателя на Народното събрание. Депутатите от " Възраждане " ще търсят своите права за недопускане на предложенията за разглеждане в дневния ред, което блокира тяхната законодателна активност.

По думите на Петров Народното събрание е привършен, не работи по правилника и откритите процедури до момента. Веднъж към този момент бе поискана оставката на заместник-председателя Мирослав Иванов. Какъв би бил резултатът, в случай че желаяме още веднъж оставката на заместник-председателя на Народното събрание? При такива схеми Народното събрание е привършен и ние като парламентарна група биваме възпрепятствани да работим, сподели още Петров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР