Повече двойки ще могат да се възползват от държавно финансиране

...
Повече двойки ще могат да се възползват от държавно финансиране
Коментари Харесай

Държавата заделя още пари за родители, които не могат да имат деца


Повече двойки ще могат да се възползват от държавно финансиране за инвитро. Онкоболните и хората с генетични болести също да бъдат подкрепени плануват промени, оповестени за публично разискване, оповестява bTV.
Според препоръчаните промени Центърът за асистирана репродукция ще финансира и двойки с генетично заболяване, както и дами с потвърдено новооткрито онкологично заболяване. За да се финансира заледяване на яйцеклетки на тези дами, те би трябвало да са на възраст до 35 години. Вчера ви разказахме историята на 29-годишната Виржиния, на която откриват рак на гърдата.
Младата жена замразява яйцеклетки, с цел да може откакто се излекува, да стане майка. Процедурата в този момент не се поема от страната, само че от следващата година ще се финансира.
"Това е доста действителна вероятност тези хора да имат деца и в изискванията на демографска рецесия това е явен сигнал, че се прави нещо за тях ", разяснява доктор д-р Георги Стаменов, експерт по репродуктивна медицина.Държавата ще финансира стимулацията, добиването и замразяването на яйцеклетки, а след излекуването на дамата - и оплождането, и прехвърлянето в тялото. Онкологичните комисии ще дават мнение дали пациентката е подобаваща за процедурите.
Ще се финансират и дейностите при генетични проблеми при най-малко един от сътрудниците. При тях се сортират за оплождане кафези, които не са носители на генетичния недостатък.
Затягат се условията към лечебните заведения, с цел да получават финансиране от страната. Резултатите за успеваемостта ще бъдат обществени на уеб страницата на Центъра за асистирана репродукция.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР