Повдигнато е задочно обвинение за умишлено убийство по чл.115 от

...
Повдигнато е задочно обвинение за умишлено убийство по чл.115 от
Коментари Харесай

Повдигнаха задочно обвинение на убиеца на бай Коста от поклонническия поход

Повдигнато е задочно обвиняване за съзнателно ликвидиране по чл.115 от Наказателен кодекс на 46-годишния Д.К., арестуван в Хърватия. Това заяви на конференция представителят на Окръжна прокуратура в Перник прокурор Николай Цветков.

По думите му са събрани задоволително доказателства, че Д.К. е умъртвил 77-годишния Коста Янков от Бургас - участник в поклонническия поход " Светият път ", отдаден на 550- годишнината от връщане мощите на Св. Йоан Рилски в Рилската света обител.

Загиналият Коста Янков бил запалянко, макар преклонната си възраст неведнъж взел участие в такива походи, описа Цветков. Заради здравословни проблеми той се движел настрана от групата, по асфалтов път, тъй като не можел да минава пресечени местности. На съдбовния 29 юли групата правела преход от село Кладница до Горна Диканя и Дрен. Бай Коста споделил, че знае пътя и ще чака останалите в черквата в село Дрен, където всички трябвало да пренощуват. Вечерта обаче туристите не го намерили и на идващия ден походът траял без него.

Пристигайки в Дрен, 77-годишният бургазлия, който имал зрителни проблеми, неправилно влезнал в мощно осветена къща, която помислил за църква. Вътре били майката и 10-годишната щерка на причинителя. Малко след бай Коста в къщата пристигнал и Д.К. Без да дочака отговор от екскурзианта какво търси в дома му, той почнал да го бие с юмруци и да го рита. Изнесъл го на двора и там го умъртвил с сопа. После дружно със собствен комшия изхвърлили тялото край пътя, където поклонникът бил открит на другия ден.

Веднага след осъществяване на действието, Д.К. тръгнал за Италия, където живеел. Той бил водач на ТИР и при всяко идване в България отсядал при майка си в Дрен. В минало време имал престъпни регистрации за дребни закононарушения, сподели Цветков. Прокурорът позволява след изгонване на причинителя, обвиняването към него да бъде преквалифицирано в по-тежко. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР