Повдигнатите обвинения срещу двамата бивши сътрудници на предизборната кампания на

...
Повдигнатите обвинения срещу двамата бивши сътрудници на предизборната кампания на
Коментари Харесай

Белият дом: Няма доказателства за съглашателство между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия

Повдигнатите обвинявания против двамата някогашни сътрудници на предизборната акция на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила Пол Манафорт и Рик Гейтс нямат нищо общо с президента Тръмп или предизборния му екип и не показват доказателства да е имало съглашателство сред екипа му и Русия, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от Ройтерс.

"Днешното известие няма нищо общо с президента, с предизборния му екип или с предизборната му активност. От самото начало споделяме, че няма доказателства за съглашателство сред Тръмп и Русия и нищо в днешния обвинителен акт не трансформира това ", съобщи Сандърс.

Тя също по този начин омаловажи ролята на външнополитическия консултант Джордж Пападопулос, който се призна за отговорен в контакти с руснаци, като акцентира, че той е бил доброволец в предизборния екип на Тръмп, а не негов чиновник и че в контактите си с руснаци той не е работил като представител на предизборния екип на Тръмп, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп няма никакво желание да слага под въпрос работата на специфичния прокурор Робърт Мълър, който повдигна обвиняванията против Манафорт и Гейтс, съобщи Сандърс, представена от Франс прес.

"Няма никакво желание или проект за промени във връзка с специфичния прокурор ", сподели Сандърс.

Администрацията на Тръмп разчита, че следствието на Мълър за хипотетични връзки сред екипа на Тръмп и Русия по време на предизборната акция през 2016 година, скоро ще бъде приключено, съобщи Сандърс, представена от ТАСС.

Президентът Тръмп не е обект на следствие от специфичния прокурор Робърт Мълър, съобщи по Си Ен Ен юристът Джей Секулоу, който съставлява ползите на Тръмп в това следствие, съобщи ТАСС.

Няма никакво публично следствие на президента на Съединени американски щати. Ние спомагаме на специфичния прокурор и сме изцяло открити за даване на документи, съобщи той.

Президентът Тръмп няма да се меси в следствието на Мълър, нито счита да го уволнява и към този момент е заявявал това, добави Секулоу, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР