Повдигнаха обвинения срещу 28-годишен мъж за прегазването на 17-годишното момиче

...
Повдигнаха обвинения срещу 28-годишен мъж за прегазването на 17-годишното момиче
Коментари Харесай

Има обвиняем за прегазеното край Гоце Делчев 17-годишно момиче

Повдигнаха обвинявания против 28-годишен мъж за прегазването на 17-годишното момиче край Гоце Делчев, оповестиха от прокуратурата.

Около 20,20 ч. на 29 януари на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, обвиненият Р.А. при ръководство на лек автомобил, м. „ Форд “, нарушил разпоредбите за придвижване. Водачът не направлявал непрестанно ръководеното от него моторно транспортно средство и не понижил скоростта, с цел да спре при зародила заплаха . Вследствие на дейностите му била породена гибелта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след действието Р.А. избягал от местопроизшествието .

" Жертвата е пътувала с неин другар и негов братовчед. Скарали се, а по-късно приятелят й я бил . Момичето почнало да бяга по пътя, само че той я върнал в колата. След което тя се е пробвала да притегли внимание на другата кола и евентуално е изскочила на пътя й. Шофьорът на автомобила, който прегазва жертвата, е бил дрогиран ”, описа по-рано в ефира на зам.-кметът на община Гърмен Владимир Донков.

Вчера стана ясно, че лидерът е използвал опиати . Той има повдигнато обвиняване и за това действие. С техническо средство е открито, че е бил под въздействието на тетрахидроканабинол . Това закононарушение той е направил при изискванията на повторност, откакто е бил наказан през 2019 година за същото действие, показват от прокуратурата.

Според държавното обвиняване, налице е действителна заплаха обвиненият Р.А. да се укрие и да реализира друго закононарушение.



С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград той е арестуван за период до 72 часа . Предстои внасяне на настояването за взимане на мярка за неотклонение против него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР