Потвърждаваме първия случай на заразен с варианта Омикрон в Гърция.

...
Потвърждаваме първия случай на заразен с варианта Омикрон в Гърция.
Коментари Харесай

Първи случай на заразен с Омикрон засякоха в Гърция

" Потвърждаваме първия случай на инфектиран с разновидността Омикрон в Гърция. Пациентът е гръцки жител и е дошъл от Южна Африка. Намира на на остров Крит. Спазват се всички наставления на протокола за карантина. Мъжът е под карантина, а контактните с него са дали негативен резултат на теста ", заяви министърът за опазването на здравето Танос Плеврис на пресконферецията през днешния ден, на която посочи ограниченията на новия закон за наложителна имунизация на всички на възраст над 60 години.

Пациентът е изцяло имунизиран и е със слаби признаци, оповестяват лекарите от университетската болница на в Крит. На летището, при идване в Гърция, първият му тест е бил негативен. Няколко дни по-късно той демонстрира признаци и заради идването му от Южна Африка тестът е тествана и за разновидността Омикрон.

На ексклузивен брифиг ръководителят на Националната здравна работа Теоклис Заусис прикани хората да не изпадат в суматоха. Според него здравните управляващи в Гърция са очаквали поява на вид Омикрон, само че към момента няма задоволително информация, за скоростта на предаването на вируса.

Гърция сложи краткотрайни ограничавания за влизане в страната на лица, идващи от Южна Африка като се изключи гръцките жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР