Потвърдихме системната корупция като феномен. Държавата е майка на корупцията,

...
Потвърдихме системната корупция като феномен. Държавата е майка на корупцията,
Коментари Харесай

Журналистът Борян Йовановски: Трагедията на Струма потвърди системната корупция на Балканите

" Потвърдихме систематичната корупция като феномен. Държавата е майка на корупцията, това е един затворен кръг, от който не можем да излезем. Научихме, че водачите ной-вероятно не са работели във компанията транспортьор, че рейсът е нямал лиценз и все пак е минал 100 пъти през границата ". Така разяснява телевизионният публицист от Северна Македония Борян Йовановски, при която починаха 45 души в особено изявление за " Панорама " по Българска национална телевизия.

По думите му инспекторатът в РСМ, който би трябвало да ревизира този случай, има единствено 13 инспектори, които даже да желаят, не могат да смогнат. Случаят на " Струма " е удостоверил систематичните недостатъци на институциите, изясни Йовановски. " Ние не функицонираме, нямаме никакви професионални стандарти. Ние импровизираме. Балканите са живият образец за импровизации, резултатът от които са сходни нещастия ", съобщи Йвановски.
Автобусът-убиец е минал 135 пъти границата ни за последните 2 година
135 пъти единствено през последните две години е минал границата ни авариралият рейс на Автомагистрала " Струма ", принадлежащ на македонската т...

Според журналиста тази покруса е посочила, че българското общество и институциите ни са виновни и съпричастни към това, което се случва на съседите ни. " Чувам най-хубави неща за всички виновни институции и от двете страни. Докторите във вашите лечебни заведения работят в действителност интензивно, с цел да оказват помощ на потърпевшите в тази тежка обстановка ", сподели Йовановски.

Въпросът е за какво след сходни шокиращи обстановки, се замисляме за себе си като общество и за какво в спокойни времена водещ е езикът на омразата. " Повечето хора и в България, и в Македония, имаме възприятие на непосредственост и освен ние. Гърците са на юг, събрите на север, албанците - на запад. Ние, балканците сме и с почти идентичен нрав. Жалко е, че не си сътрудничим по-интензивно и оставаме представителите на омразата ", добави Борян Йовановски.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР