Потвърдих военната, хуманитарната и техническа помощ на България за войната

...
Потвърдих военната, хуманитарната и техническа помощ на България за войната
Коментари Харесай

Генералният консул на България в Одеса: Потвърдих подкрепата на България за Киев

" Потвърдих военната, филантропичната и техническа помощ на България за войната в Украйна против Русия при персоналния диалог с ръководителя на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер по време на срещата с представители на дипломатически задачи в района ", съобщи  генералният ни консул Светослав Иванов.

 

" И това е видно освен от решението на Народното събрание за поддръжка, само че и от последното посещаване на военния министър Тодор Тагарев през август в Украйна ", акцентира генералният ни консул.

 

" Българският боен министър се срещна с украинския си сътрудник в Одеса. На тази среща присъстваше и регионалният губернатор Олег Кипер ", добави Светослав Иванов.

 

Българският посланик е уведомил Кипер и за това, че в края на годината България е отпуснала средства за подкрепяне на българските неправителствени организации, регистрирани по украинското законодателство. 

 

" Тези организации се управляват от етнически българи в Украйна и са с българско съзнание. Отпуснатата помощ от България съставлява най-много поддръжка за българските неделни учебни заведения и е в областта на образованието ", сподели Светослав Иванов.

 

По неговите думи срещата на ръководителя на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер с представители на дипломатически задачи в Одеска област е предходна градивно.

 

" Украйна разчита, че поддръжката на държавите-членки на Европейския съюз ще продължи и през идната година ", обобщи генералният ни консул.

 

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР