Потресаващото състояние на новия гробищен парк във Враца предизвика публична

...
Потресаващото състояние на новия гробищен парк във Враца предизвика публична
Коментари Харесай

Врачани изреваха: Гробищата в града са в потресаващо състояние /снимки/

Потресаващото положение на новия гробищен парк във Враца провокира обществена полемика на вчерашната сесия на общинския съвет. Липсата на огради и затрудненият, от време на време неосъществим, достъп до имоти са част от проблемите.
Оповавайки се на голям брой сигнали от недоволни жители, общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Марин Цветков повдина въпроса за устройствения проект и финансирането на ремонтни действия за гробището. Във връзка със положението на парка, на общинската сесия стана дума и за активността на общинското преприятие "Обредни действия " и неговия шеф Илиян Нисторов. Неизяснено остана по какъв начин се изразходват средствата от таксите, прибирани от въпроснопто дружество.
„ Тревата пораства след всеки дъжд, а през тази пролет и лято вали съвсем всеки ден. Помагат и от БКС, от време на време оказват помощ и пандизчии, само че силите не стигат “, сподели Калин Каменов.
Кметът съобщи още, че споделя недоволството на жителите от положението на двата гробищни парка. Той е упълномощил на Нисторов да посипе алеите с фрезован асфалт, с цел да се възстановява най-малко малко ситуацията и в двата парка. „ Вярвам, че ще успеем да се оправим “, добави още Каменов.
Жители на града под Околчица оферират разновидности за отнасяне на бурените към парцелите на напусналите този свят посредством препарати и други материали. Нестихващо е недоволството на врачани, за които всяко посещаване на умрелите им близки се трансформира в затруднение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР