За нов случай на туберкулоза алармират здравните власти в Монтана.

...
За нов случай на туберкулоза алармират здравните власти в Монтана.
Коментари Харесай

Внимание! Зачестяват случаите на туберкулоза в Монтанско

За нов случай на туберкулоза сигнализират здравните управляващи в Монтана. През последната седмица един човек е диагнотициран с подлото заболяване, а презпредходната е имало още 3. Общо от началото на годината заболелите от туберкулоза поданици на региона са 5-има. 
Туберкулозата е хронично инфекциозно заболяване. Най-често то визира белодробната система. Причинителят на туберкулозата са по този начин наречените бактерии на Кох, който се отличават със забележителна резистентност във външната среда. Източници на болест могат да бъдат болните от туберкулоза хора и животни (главно наедрял рогат добитък, по-рядко прасета, птици и други), както и техните артикули. Сред признаците на рисковото заболяване са кашлица, храчки, в които може да има кръв, температура, щедро потене, болки в гръдния панер, зной, липса на вкус и намаляване, изнемощялост и изтощение.
В интервала от 17 до 21 юни в цялата страна се организира Седмица на отворените порти и в лечебни заведения в регионалните градове може да се направи безвъзмезден скрининг за туберкулоза, обзор на съмнителни лица и съвещания със експерти. В Монтана те се вършат сред 13 и 16 часа в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев ”, Отделение по пневмология и фтизиатрия.
Освен болните от туберкулоза, през миналата седмица в Монтанско има още 9 случая на варицела, 16 случая на чревни инфекции и два случая на хепатит – вид В и С. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР