Потресаващи разкрития за руски детски лагери за превъзпитание и насилствено

...
Потресаващи разкрития за руски детски лагери за превъзпитание и насилствено
Коментари Харесай

Руските лагери за насилствено осиновяване на украински деца

Потресаващи разкрития за съветски детски лагери за превъзпитание и принудително осиновяване бяха разкрити в отчет на  Тази активност е започвала още през февруари 2022 година Най-малко 6000 деца от Украйна са били изпратени в Русия, а част от тях са били държани дълго време след оповестяването на края на така наречен детски лагери. 

Децата (от бебета до 17-годишни) са били настанявани в 43 лагера. Става дума за местоположения в цяла Русия - от Москва, през Сибир, до Далечния изток. От тези места децата са били давани на съветски приемни фамилии или даже са осиновявани без знанието и единодушието на родителите или роднините. Без връзка с децата си и информация какво се случва, украински родители алармират, че са изпратили децата си на лагер, само че така са изгубили следите им. Някои деца фактически нямат родители, само че имат други живи родственици, които могат да поставят грижи за тях най-малко по закон. Противното – настаняване в непознати бази и отнемането на паспортите им е интернационално закононарушение, означават специалисти. 

И още...

Журналистическо следствие на най-големите публични медии в Европа - част от Мрежата за проверяваща публицистика на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), сподели видеа от Телеграм, на които се вижда по какъв начин децата идват със аероплан и още на летището са разпределени в новите си фамилии. Твърденията на проверяващите публицисти са подкрепени от изявленията с украинските управляващи, със фамилиите на изчезналите деца и интернационалните организации, оповестява Euronews.

Според някои даже не става въпрос единствено за 6000, а за повече от 16 000 деца, отведени по разнообразни схеми в Русия - за летни лагери или за медицински процедури като наложителни и не толкоз наложителни интервенции.

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР