Потребителят Кирил Симеонов публикува снимка във Фейсбук на тежките условия

...
Потребителят Кирил Симеонов публикува снимка във Фейсбук на тежките условия
Коментари Харесай

В ямболската болница носят пациентите на ръце, а Цветанов си има асансьор

Потребителят Кирил Симеонов разгласява фотография във Facebook на тежките условия за работа в ямболската болница. Припомняме, че неотдавна здравни служащи - медицински сестри и фелдшери стачкуват с искане за повишение на заплатите и по-добри условия на труд. Снимката на Симеонов е съпроводена със следния коментар.

Искам доста хубаво да се вгледате в тази фотография.




Това е от многопрофилната болница в Ямбол, обслужваща над 60 хиляди души. Там няма асансьор, само че пък има нечистотия и плесен. Там тежко болните, в това число и такива с туберкулоза се носят на ръка сред етажите.
Не не се майтапя. А в това време един от най-влиятелните политици в България си има частен асансьор взет на безценица. Този същият пожела и да му се простим. 


И като съм почнал с въпросната болница, идва и идната шокираща вест - затварят единственото родилно поделение в Ямбол! В най-бързо изчезващата страна закриват родилни отделения! Който желае да роди дете, може да му се наложи да пътува съвсем 100 километра. Това Европа чува ли го? А вие чувате ли го?

Неотдавна пък един човек умря във Видин тъй като в локалната болница остарялата инсталация за хемодиализа отхвърли и десетки хора не можаха да получат животоспасяващо лекуване.

Няма да подмина и нашата обичана морска столица Варна. Както несъмнено към този момент знаете, всички лекари в очната болница напуснаха поради шокиращите условия, остаряла инсталация, течащи тавани и гризачи. За нея няма 1.3 милиона лв., само че за асфалт имаме стотици милиони, които несъмнено отиват в няколко общоизвестни компании. Имаме и едно ужасно наклонено кръгово - новата атракция в лунапарк Варна. 


Пари за такива незначителни неща като лечебни заведения няма, само че за асфалт има, и то качеството го знаем - 20 души откриха гибелта си край Своге поради “качествен “ асфалт, мантинели и инфраструктура.


А хората които ни водят към тази пропаст се държат безочливо - те си купуват жилища на четворно по-ниска цена, само че асфалта за пътищата ни го купуват на четворно по-скъпа. Тях “няма кой да ги накаже”.


А ние жителите продължаваме да си събираме капачки за кувьози и за детски коли за спешна помощ.

Тази кочина ли ще оставим на децата си бе хора?? 


Запомнете - от качествени промени корумпетата нямат полза, тъй като не може да се краде! Но пък от асфалтиране - там това е най-лесно! Така че другия път си знайте за какво единствено се асфалтира до момента в който през това време лечебните заведения ни тънат в бедност и плъхове.

Къде са всичките милиарди от Европа? Всичко на всичко имаме някой различен нов асфалтиран бул. и една автомагистрала трето качество с ограничаване 90км/ч.
Какво друго имаме - цветущо обучение ли? Работеща здравна и обществена система? Съдебна система ли? Какво?? 


Аз ще ви кажа - имаме корупция в обилие и имаме едни нагли безпардонни дерибеи, които поносим към този момент 30 години да се гаврят с нас! 

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР