Потребителските цени в Германия през юли се повишиха с 3,8

...
Потребителските цени в Германия през юли се повишиха с 3,8
Коментари Харесай

Рекорден ръст на цените в най-голямата икономика на Европа

Потребителските цени в Германия през юли се покачиха с 3,8 % на годишна база. Това е рекордно движение от 1993 година насам, съгласно Федералната статистическа работа на страната (Destatis). През юни потребителските цени в страната скочиха с 2.3 % на годишна база. Основната стопанска система на Европа е изправена пред 5,4 % нарастване на цените на суровините от юли 2020 година до юли 2021 година, което е над междинното. Инфлацията се свързва и с повишението на цените на силата, означават от Destatis.

По -рано беше обявено, че управлението на Европейската централна банка (ЕЦБ) желае да обезпечи по -стабилен растеж на цените в Еврозоната и разгласи въвеждането на нова цел за инфлация на равнище от 2 % годишно.

Предишната политика предвиждаше еластичен аршин за инфлация, която трябваше да бъде малко под 2 % годишно. Сега целевото равнище е строго несъмнено на към два %, само че при избрани условия може да бъде надвишено.

Инфлацията в Еврозоната се увеличи до рекордно високо равнище за две години, откакто страните започнаха да отстраняват коронавирусните ограниченияс. Потребителските цени през май са се повишили с 2 % на годишна база, надминавайки прогнозите на икономистите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР