Потребителите ще се окажат в абсурдната ситуация да плащат висока

...
Потребителите ще се окажат в абсурдната ситуация да плащат висока
Коментари Харесай

Омбудсманът: Хората ще трябва да плащат висока цена на топлоенергията при ниска на газа

„ Потребителите ще се окажат в неуместната обстановка да заплащат висока цена за топлинната сила при ниски цени на природния газ. Това е неприемливо “, сподели омбусмандът Диана Ковачева. 

Това се чака да стане от 1 юли, откакто ДДС-то за природния газ и топлоенергията се върне в остарелия си размер - 20%.

По последни данни над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си потребности

„ Трябва да се вземе поради настоящата цена на природния газ, а не за идната година хората да заплащат високи цени, които на процедура ще бъдат подплатени с тези 20% Данък добавена стойност. Не е зле със закона за бюджета да се планува по-ниска ставка на Данък добавена стойност за топлинната сила “, добави Ковачева.

По думите ѝ проблеми има и с цените на водата.

Топлофикациите желаеха доста нарастване, само че регулаторът ще разиска минимално повишаване на парното - под 1% в цялата страна

„ Няма никаква връзка сред качеството и предоставената услуга за водата. Засипана съм с тъжби. От ж.к. „ Борово “ получих 100 тъжби в един ден от хора, които са били сюрпризирани от доста дълга повреда и профилактика на топлата вода “, изясни омбудсманът. 

Тя поучава хората да търсят инспекция на сметките си, в случай че считат, че те не дават отговор на действителността.

Каквито и неточности да се намерят в изравнителните сметки, те са призвани да изчистя неяснотите, сподели инженер Камен Георгиев

Диана Ковачева е изпратила екип от специалисти на инспекция в Берковица и Боровци - едни от най-тежко потърпевшите региони след наводненията .

„ Разумно е да бъде изпратена психическа помощ, с цел да беседват с хората и те да преодолеят напрежението. Разчистването върви, има стерилизация “, сподели тя.

Има няколко линии, по които потърпевшите хора могат да получат средства

По думите ѝ има изпратени към 180 сигнала от потърпевши, само че единствено 12 поръчки за компенсации. СПоред нея компенсациите би трябвало да са съответни на потребностите на хората.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР