Потребителите на TikTok са се научили как да качват пиратски

...
Потребителите на TikTok са се научили как да качват пиратски
Коментари Харесай

Видеопиратите измислиха отлична замяна на торентите – новият филм може да се гледа само след два клика

Потребителите на TikTok са се научили по какъв начин да качват пиратски филми в платформата. Информацията е на изданието The Wall Street Journal.

Според тези данни първата „ жертва “ на новата пиратска скица е бил новият филм „ Барби “ – в TikTok филмът се е появил доста по-бързо, в сравнение с в торентите и другите пиратски уеб сайтове. Методиката е напълно простичка: видеопотокът се разделя на голям брой дребни елементи с дълготрайност до 10 минути, след което клиповете се разгласяват в истинския ред в профила в TikTok. В резултат на това един филм, състоящ се от доста елементи, може да се гледа непрестанно и гратис.

Понастоящем сметките с пиратски филми започнаха да събират милиони гледания и стотици хиляди клиенти – в последна сметка гледането на филм в TikTok е доста по-удобно и познато, в сравнение с търсенето му в торент, изтеглянето му и след това гледането му с плейър.

The Wall Street Journal добавя, че сметките с нелегално наличие всеобщо употребяват комплицирани ботове и по този метод съумяват да излъгват логаритмите на услугата. В резултат на това платформата стартира да предлага пиратските филми на другите консуматори. TikTok към този момент реагира на обстановката и съобщи, че тези схеми нарушават разпоредбите и сметките на нарушителите ще бъдат изтрити.

По принцип холивудските професори по право публично обявиха, че тези сметки нарушават интелектуалната благосъстоятелност на филмовите и телевизионните студия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР