Потребителите на Teams включват камерата си два пъти по-честоАко преди

...
Потребителите на Teams включват камерата си два пъти по-честоАко преди
Коментари Харесай

1000% ръст на видео разговорите през март

Потребителите на Teams включват камерата си два пъти по-често

Ако преди беше хубаво да имаш видеовръзка, в този момент това е нужда
(снимка: Microsoft)

Свидетели сме на фрапантни промени в работата на учебните заведения и бизнеса. Милиони хора по целия свят се приспособяват към новата действителност, сочи отчет на Microsoft, който проучва трендовете в продуктивността и наблюдава по какъв начин работата от у дома трансформира взаимоотношението сред хората. 

Макар и разграничени, всички намират нови способи да се свържат и да са продуктивни, когато би трябвало да работят и учат. Microsoft регистрира 2,7 милиарда минути, прекарани в срещи, единствено в един ден, което е самобитен връх. Скокът е с близо 200% в съпоставяне със средата на март, когато са били регистрирани 900 милиона минути.

Увеличението демонстрира възходящо търсене на технологии, които по едно и също време обезпечават съгласуваност и покачват продуктивността при високи равнища на сигурност, излиза наяве от отчета Work Trend Index, направен благодарение на Microsoft Graph.

183 000 консуматори в 175 страни употребяват Teams for Education. Чрез платформата преподавателите могат да се свързват със своите възпитаници във виртуална класна стая. Microsoft добави две функционалности, за които имаше голям брой запитвания – алтернатива за уредниците да сложат завършек на срещата и опция за евакуиране на отчет за участниците.

Хората са привързани към контакта. Ако преди беше хубаво да имаш видеовръзка, в този момент към този момент това е нужда, акцентира отчетът. Потребителите на Teams включват камерата си при диалози два пъти по-често, в сравнение с преди експлоадирането на пандемията от COVID-19. Това демонстрира какъв брой е значим контактът с очите и чувството за физическо наличие, когато се работи и учи отдалечено.
още по тематиката
Общият брой на видео диалозите през март е повишен с 1000%. Интересна е и географската разбивка по райони – да вземем за пример, в Норвегия и в Нидерландия най-често се употребява този метод на връзка (там към 60% от срещите включват видео).

Страните и промишленостите, най-силно наранени от рецесията, употребяват най-често мобилни устройства за свързване. Хората там имат по-гъвкаво работно време, съчетавайки персоналните и професионалните си задължения. Седмичният брой на потребителите на Microsoft Teams за мобилно устройство се е повишил повече от 3 пъти за интервала от началото на февруари до 31 март.

Microsoft регистрира и доста покачване в потреблението на Teams за мобилно устройство от консуматори в мощно наранени страни като Италия и Испания, както и от браншове като образованието и държавното ръководство.

Ясно е, че COVID-19 трансформира доста работните привички, а технологиите оказват помощ на хората да се приспособяват към това по-възможно най-смисления метод, заключава отчетът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР