Потенциалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е

...
Потенциалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е
Коментари Харесай

Биткойн ETF е повратен момент за цялата финансова индустрия – ето защо

Потенциалното утвърждение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е основен миг в по-широката наклонност на токенизация на финансови активи, както акцентира основният изпълнителен шеф на Circle Джереми Алаир.

Говорейки по време на Световния стопански конгрес в Давос, Алаир посочи неотдавнашната зелена светлина от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) за спот Биткойн ETF. Това утвърждение, дълго чакано от крипто промишлеността, се чака да демократизира достъпа до Биткойн за необятния кръг вложители, като регулаторът утвърди заявките на 11 емитенти на BTC ETF.

Токенизацията включва издаването на финансови активи посредством цифрово показване в блокчейн, като се простира оттатък криптовалутите и обгръща разнообразни активи, като да вземем за пример актове за недвижими парцели и интелектуална благосъстоятелност.

Алаир, предвиждайки трансформиращо влияние, съобщи :

Той изрази необикновен оптимизъм във връзка с утвърждението от страна на шефа на BlackRock, Лари Финк, който вижда утвърждението на ETF като основна стъпка към по-широка токенизация. Като се има поради статутът на BlackRock като най-големия управител на активи в света, неговата поддръжка се преглежда като доста удостоверение за придвижването за токенизация.

Неотдавнашните забележки на Финк нареждат утвърждението на ETF като основен стадий, засилвайки убеждението на Allaire, че огромните емитенти на активи по света ще вкарат токенизирани версии на своите активи през тази година.

BlackRock, която към този момент получи утвърждение за своето заявление за Биткойн ETF, чака решение за своя спот ETF за Етериум, подаден през ноември.

Алаир акцентира възходящото схващане на SEC за блокчейн технологията, което се чака да улесни необятното приемане на токенизацията.

Той съобщи:

Въпреки тези позитивни развития някои критици, в това число върховен началник от Goldman Sachs Asset Management и основният изпълнителен шеф на Social Capital Чамат Палихапития, остават скептични. Те настояват, че утвърждението на SEC за Биткойн ETF не дава автоматизирано легитимност на криптовалутата като постоянна инвестиция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР