Потенциалните наследници на британския министър-председател Борис Джонсън бързат да направят

...
Потенциалните наследници на британския министър-председател Борис Джонсън бързат да направят
Коментари Харесай

Кои са шестимата кандидати за лидер на Консервативната партия във Великобритания

Потенциалните наследници на английския министър-председател Борис Джонсън бързат да създадат всичко допустимо, с цел да се откроят от противниците си, защото ръководещата Консервативна партия дефинира къс период за осъществяване на изборите за нов водач, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кандидатите разгласиха елегантни предизборни видеоклипове в обществените медии и се появиха в утринните политически токшоута, с цел да показват своите причини пред обществеността. Няколко от тях дадоха обещание понижаване на налозите, надявайки се да привлекат редовите членове на Консервативната партия, за които ниските налози са свещени, разяснява Асошиейтед прес.

Джонсън разгласи оставката си предишния четвъртък, откакто повече от 50 членове на неговия кабинет и чиновници на по-ниско равнище напуснаха кабинета му, като доста от тях се позоваха на опасения, че етичните му пропуски са подкопали доверието в държавното управление.

Това провокира нужда от произвеждането на вътрешни избори в Консервативната партия за нов водач на партията. Съгласно процедурите на парламентарното ръководство във Англия идващият партиен водач автоматизирано става министър-председател, без да е належащо провеждането на общи избори.

Кои са претендентите, които останаха в конкуренцията след творби през вчерашния ден първи тур от изборите за нов водач на английската Консервативна партия, обобщава Си Ен Ен.

Риши Сунак

Бившият министър на финансите публично разгласи, че се кандидатира за правоприемник на Джонсън в избирателен видеоклип, оповестен предишния петък, който стартира с историята на индийските му родители и по какъв начин те са емигрирали в Обединеното кралство от Източна Африка.

Сунак беше считан за най-вероятния правоприемник на Джонсън в продължение на няколко месеца, откакто получи похвали за метода, по който се оправи с първичния финансов отговор на Англия на пандемията от КОВИД-19. Но, до момента в който беше в държавното управление, той се забърка в няколко лични абсурда.

Шансовете му понижиха по-рано тази година след разкритията, че е нарушил наредбите, въведени за ограничение на разпространяването на коронавирус, с цел да участва на празненството за рождения ден на премиера на 19 юни 2020 година, за което той по-късно се извини " безусловно ".

Тази пролет породиха въпроси към финансовите и правните му каузи, откакто се появиха известия, че брачната половинка му е имала статут на разположение без право на престояване в Обединеното кралство - което значи, че не е била задължена да заплаща налог върху приходите от чужбина - и че е имал зелена карта от Съединени американски щати, до момента в който е бил министър.

През последните седмици известността му също пострада, защото Англия претърпя най-тежката рецесия на разноските за живот от десетилетия насам. Сунак не съумя да удържи непрекъснато повишаващата се инфлация и е подложен на критика от опозиционните партии за това, което те назовават мудна и несъответстваща серия от финансови ограничения.

Пени Мордонт

Министърката на търговията, която е и един от любимците на букмейкърите за правоприемник на Джонсън, разгласи кандидатурата си за лидерския пост предходната неделя. Анкета измежду членове на партията, оповестена на 4 юли от уеб страницата " Кънсървътив хоум ", я сложи на второ място по известност след сегашния министър на защитата Бен Уолъс, който реши да не взе участие в конкуренцията.

Пени Мордонт влезе за първи път в Народното събрание през 2010 година, а по-късно се причисли към кабинета на Тереза Мей, където заемаше длъжностите министър на интернационалното развиване и министър на защитата.

След гласуването на вота на доверие предишния месец Мордонт отхвърли да разяснява дали поддържа Джонсън и провокира интерес измежду наблюдаващите в Уестминстър, когато сподели " Аз не съм избрала този министър-председател ".

Обявявайки интереса си към висшия пост, тя съобщи, че новият началник на партията " би трябвало малко по-малко да мисли за себе си и доста повече да мисли за кораба ".

Мордонт, която през 2019 година стана първата жена на поста министър на защитата, направи и отпратка към Маргарет Тачър в изявлението си, като сподели, че някогашната лидерка на Консервативната партия " беше забележителна освен с това, което направи, само че и със скоростта, с която го направи ". " Тя имаше визия и проект. Аз също ", добави Мордонт.

Лиз Тръс

Външната министърка оповести упоритостите си за лидерската позиция във вестник " Телеграф " предходната неделя. В основата на нейната кандидатура е обещанието да понижи налозите " от първия ден ", с цел да се оправи с рецесията с разноските за живот.

Лиз Тръс стана основен договарящ с Европейския съюз по договорката за Брекзит на Англия през декември 2021 година и е заемала голям брой постове в кабинета. След като гласоподава за оставане в Европейски Съюз през 2016 година, от този момент тя се трансформира в един от най-силните евроскептични гласове в държавното управление, което мнозина си изясняват с нейната упоритост за върховен пост.

Около себе си тя има величествен и предан екип - някои от които преди този момент са работили в държавното управление - който основава елегантни видеоклипове и фотоси, на които тя наподобява извънредно държавнически. Очевидно тя се пробва да се превъплъти в облика на някогашната министър-председателка Маргарет Тачър, носейки кърпа, до момента в който кара танк, а ролята ѝ на началник на отговора на съветската инвазия в Украйна също увеличи публичния ѝ авторитет.

В своята публикация във в. " Телеграф " тя посочи опита си във външната политика, като написа: " Като министър на външните работи помогнах да се оглави интернационалният отговор на войната на Путин в Украйна и показах пакет от строги наказания, който стана водещ в света, като аргументи същинска болежка на Путин и Кремъл. "

Тръс е известна измежду членовете на Консервативната партия, които биха избрали възможния победител в състезанието. Но рухването от власт на Джонсън може да опетни всеки, взел участие в неговия кабинет, което значи, че консервативните гласоподаватели може и да извърнат тил на външната министърка.

Том Тугендхат

Бивш английски боен, който ръководи Комисията по външни работи, Том Тугендхат е един от най-острите критици на Джонсън и прикани Консервативната партия да се откаже от фокуса си върху " политиката на разделяне ".

Представяйки кандидатурата си за водач предишния четвъртък във вестник " Телеграф ", Тугендхат написа: " Служил съм и преди - в армията, а в този момент и в Народното събрание. Сега се надявам още веднъж да отговоря на апела като министър-председател. Време е за ново начало. Време е за обновяване. "

Той изложи визията си за справяне с рецесията с разноските за живот, понижаване на налозите и вложение в подценяваните райони на Обединеното кралство. Въпреки че няма опит в кабинета или в кабинет в сянка, Тугендхат впечатли сътрудниците си с ораторските си умения и сериозността си, най-много когато приказва за изтеглянето на интернационалните сили от Афганистан. Той влезе в Народното събрание през 2015 година, откакто взе участие във войните в Ирак и Афганистан.

Някои основни консерватори центристи към този момент оповестиха поддръжката си за относителния новобранец, само че други се тормозят, че опитът му е най-вече концентриран върху външните работи.

Сюела Брейвърман

Миналата седмица основният прокурор прикани Джонсън да се отдръпна и съобщи, че би се присъединила в лидерската конкуренция, с цел да го размени, като съобщи пред Ай Ти Ви, че " това би било най-голямата чест ".

Представяйки кандидатурата си няколко дни по-късно, Сюела Брейвърман написа в своя публикация в " Телеграф ": " За мен Брекзит беше най-важното политическо решение в живота ми. Възгледите ми не са изчислени или калибрирани. Те са толкоз част от мен, колкото и моето ДНК. Сега съзнавам, че не мога да разгадавам на други да изведат консерватизма напред ".

Брейвърман беше определена за национална представителка от Фаръм през 2015 година.

Кеми Бейдънок

Бившата министърка по въпросите на равнопоставеността започва кандидатурата си за водач в публикация, оповестена от лондонския вестник " Таймс ", в която съобщи, че желае " мощно, само че лимитирано държавно управление, фокусирано върху главните неща ".

Кеми Бейдънок подаде оставка от държавното управление предходната сряда, акцентирайки като аргументи " проблеми ", които са " излезли нескрито " и метода, по който те са били прегледани.

" Кандидатирам се на тези избори за водач, тъй като желая да кажа истината. Истината е тази, която ще ни направи свободни ", написа тя в събота. Бейдънок, която през 2016 година гласоподава в поддръжка на Брекзит, добави, че в центъра на нейната кандидатура е " интелигентна и пъргава дясноцентристка визия ".

Вторият тур на изборите ще се състои през днешния ден, показва Ройтерс. Най-късно до 21 юли би трябвало да останат единствено двама претенденти. След това към двестате хиляди членове на Консервативната партия ще изберат един от тях за нов водач на групировката. Името му ще бъде оповестено на 5 септември.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР