Потенциална визита на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта

...
Потенциална визита на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта
Коментари Харесай

Потенциална визита на Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена

Потенциална аудиенция на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена. Това сподели пред публицисти на полигона „ Ново село “ министърът на защитата Тодор Тагарев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него приключването на информация за визитата на Зеленски у нас е причина, в случай че е имало планувано посещаване, то да бъде анулирано.

Аз от нощес не съм в течение на никакви полемики по въпроса. Имах опцията медийно да изразя страдание, че е изтекла такава информация. Не би трябвало това да се случва и да изтича информация. Украйна е във война, президентът Зеленски е висш главнокомандващ. Той съставлява интерес за съперника. Той е извънредно скъп посетител на всички места, където реши да отиде, сподели Тагарев. Той изрази вяра, че опцията Зеленски да пристигна в България ще се осъществя в бъдеще време. Според Тагарев такова посещаване би било високо самопризнание за ролята на България в поддръжката ѝ за Украйна.

Всичко, което сме дали досега на Украйна, следва прецизно законите на страната и процедурите, които са избрани. Тези процедури не допускат пъкъл хок решения в границите на няколко дни или часове. Така че, допускам, че една негова евентуална аудиенция ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която към този момент е направена, и капацитетът ни вероятно за спомагателна помощ. Той може да реши да сложи някакви други спомагателни претенции, които ние ще разгледаме прецизно, в сходство със законите и процедурите, съобщи Тагарев.

Министърът съобщи, че не е обезпокоен поради поисканата му оставка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР