Поствоенната драма на режисьора Флориан Хенкел фон Донерсмарк Never look

...
Поствоенната драма на режисьора Флориан Хенкел фон Донерсмарк Never look
Коментари Харесай

Филм на Флориан Хенкел фон Донерсмарк ще представи Германия на Оскар-ите

Поствоенната драма на режисьора Флориан Хенкел декор Донерсмарк " Never look away " ( " Никога не гледай
настрана " ) беше определен да показа Германия за премията " Оскар " в категорията за най-хубав чуждоезичен филм, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Донерсмарк е прочут на необятната аудитория със сюжета и режисурата на драмата " Животът на другите ", разположена в изискванията на комунистическата Германска демократична република. " Животът на другите " завоюва " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм през 2007 година.

В " Никога не гледай настрана " взе участие немският артист Том Шилинг, който играе художник, избягал от Германска демократична република. Героят продължава да бъде малтретиран от предишното си по време на нацизма, а по-късно и при комунизма.

Кинотворбата на Донерсмарк беше предпочетена измежду 11 немски ленти, защото " споделя вълнуваща история за създател след войната по време, когато е било доста мъчно да откриеш собствен личен живописен език ", се споделя в известие на журито.

Донерсмарк показа, че е доста благополучен, че кинотворбата му е била номинирана. " Филмът е една любовна история, една биография на Германия през ХХ век и едно пътешестване в света на модернизма! ".

Премиерата на " Никога не гледай настрана " ще се състои на кинофестивала във Венеция идната седмица. Лентата ще се състезава в конкурсната стратегия на Мострата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР