Сагата Нощна стража“ на Джейн Ан Филипс, разказваща за майка

...
Сагата Нощна стража“ на Джейн Ан Филипс, разказваща за майка
Коментари Харесай

Сагата „Нощна стража“ на Джейн Ан Филипс спечели наградата Пулицър в категорията за роман

Сагата „ Нощна стража “ на Джейн Ан Филипс, разказваща за майка и щерка в подслон за хора с душевен проблеми в Западна Вирджиния след Гражданската война в Съединени американски щати завоюва премията „ Пулицър “ в категорията за разказ, съобщи Асошиейтед прес.

В категорията за драма победи „ Първично доверие “ на Ебони Бут за книжар, който се впуска в ненадейно начинание и намира нови другари, откакто губи работата си.

Наградата в категорията за историческо произведение получи Джаклин Джоунс за „ Няма право на честен живот: Борбата на бостънските чернокожи служащи в ерата на Гражданската война “.

В категорията за документална прозаичност победи Нейтън Трол с „ Ден от живота на Абед Салама: Анатомия на една Йерусалимска покруса “, хвърляща светлина върху всекидневието на Западния бряг през погледа на палестински татко изгубил 5-годишния си наследник в автобусна злополука, откакто израелски и палестински екипи на спешна помощ са били забавени поради разпорежданията за сигурността в тази територия.

Биография на Мартин Лутър Кинг, озаглавена „ Кинг “ донесе на Джонатан Ейг премията „ Пулицър “ в категорията за биографична творба, а в категорията за лирика победи Брандън Сом със стихосбирката си „ Вътрешности “.

В категорията за музика „ Пулицър “ завоюва концерт за саксофон на Тишон Сори.

Наградите " Пулицър " бяха оповестени в Ню Йорк.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР