Постройката, проектирана през 70-те години на миналия век за детска

...
Постройката, проектирана през 70-те години на миналия век за детска
Коментари Харесай

Най-накрая! Събарят старата сграда за детска болница

Постройката, проектирана през 70-те години на предишния век за детска болница, ще бъде съборена и на същото място ще се построи нова съвременна педиатрична болница, до която гарантиран достъп ще имат специалисти и от прилежащите високоспециализирани лечебни заведения. Това съобщи министър председателят Борисов по време на среща с представители на протестиращите срещу това, запуснатият стоеж в карето на " Александровска " да бъде надграден за Националната многопрофилна детска болница. 

Борисов чака от представителите на организациите да му дават предложенията си и архитектурните решения: " С доста обич желаеме да създадем новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да създадем, и златна да я създадем тази болница, постоянно ще има недоволни от нея. Затова взехме решение да съборим остарялата постройка, само че мястото е доста положително - в клъстер от други лечебни заведения, в паркова среда ". 

Напомняме, че от началото на месеца бъдещата детска болница е със статут на " обект с национално значение ", като по този метод получи опцията за реализацията на плана при съкратени административни срокове. Здравният министър Кирил Ананиев подписа контракта за нейното планиране и строителство на обща стойност 95 милиона лв.. Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница " провежда подписки и митинги за прекъсването на съмнителния градеж, като изиска и оставката на здравния министър. 

 
Борбата за същинска детска болница продължава

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР