Пострадалият машинист на пътническия влак, който се удари в паднала

...
Пострадалият машинист на пътническия влак, който се удари в паднала
Коментари Харесай

Пострадалият машинист на влака, ударил се в скала край Клисура, е в добро състояние

Пострадалият ватман на пътническия трен, който се удари в паднала на жп линията канара сред гарите Клисура и Христо Даново, е в положително общо положение, оповестиха от Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив, където е признат за лекуване. По данни на лекуващите го лекари той има пострадвания, които не са рискови за живота му. Предстои да му бъдат направени цялостни проучвания.

 Влакът София-Бургас се удари в паднала на жп линията канара, потърпевш е единият ватман Виж още

Малко преди 16:00 часа през днешния ден пътнически трен по направление София-Бургас, пътуващ по подбалканската линия, се удари в паднала върху жп релсите скална маса. При случая потърпевши пасажери няма, с пострадвания е единствено 48-годишният ватман на влаковата комбинация.

Всички пасажери бяха извозени с рейсове до Карлово, откъдето ще им бъде обезпечен превоз до крайната им точка на пътешестване.

Движението на влаковете ще бъде възобновено към среднощ. 

На 19 ноември 2018 година пътническият трен от Петрич за Благоевград се удари в голяма 50-тонна канара в Кресненското дефиле. Малко преди 19 часа, когато влакът излиза от последния тунел в Кресненското дефиле преди жп гара Черниче, машинистът Димитър Христов вижда голяма канара на линията.

Христов извиква на помощник-машиниста да излиза от кабината, до момента в който задържа спирачката, с цел да понижи скоростта преди неизбежния удар. Девет души бяха ранени при конфликта, измежду които самият Димитър, помощникът му и началничката на влака.

Разчистването на линията продължи 3 дни, след което придвижването през Кресненското дефиле бе възобновено.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР