Пострадалите при трагедията с катастрофиралия автобус граждани на Северна Македония

...
Пострадалите при трагедията с катастрофиралия автобус граждани на Северна Македония
Коментари Харесай

Пострадалите в трагедията на Струма са в тежко психическо състояние

Пострадалите при нещастието с авариралия рейс жители на Северна Македония са в устойчиво положение, само че с тежки душевен контузии, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева. Заедно с основния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, тя посети потърпевшите в „ Пирогов “.

„ Не мога да кажа дали е имало гърмеж, споделиха, че всичко е станало за секунди “, уточни Милева.

" Биологичният материал от роднините на починалите ще бъде взет в Скопие в локалния Институт за правосъдна медицина и пробите ще бъдат изпратени в България ", сподели от своя страна Любомир Йовевски.

Пред болничното заведение през днешния ден дойдоха близки и другари на пасажери от авариралия рейс на Автомагистрала „ Струма “. Някои от тях споделиха, че са разбрали за случая от медии и непринудено са тръгнали към България с вярата да получат повече информация за околните си. Те настояха да получат информация от посолството на Република Северна Македония за дейностите, които ще бъдат подхванати оттук насетне.

Шабан Рашитовски няма родственици измежду потърпевшите, само че четирима от пасажерите са негови съселяни. Веднага щом схванал за нещастието, тръгнал към София, с цел да помогне.

„ Аз съм от Скопие, от моето село има четирима в болничното заведение тук и по тази причина съм пристигнал да оказвам помощ с каквото мога. Ако имат потребност, по тази причина сме тук, ще им осигурим всичко. Двама мъже, едно момиче и една жена – две фамилии са. Не съм приказвал с тях. В потрес са хората, въпросите са непотребни. Отишли са на шопинг в Истанбул. Момичето на 16 година се е обадило да каже, че е станала катастрофа…Голяма покруса за всички, тежък ден. Но би трябвало да спомагаме един на различен. Това е “, сподели той пред БНР.

Сред пристигналите в София е и Исмаил Селями - пристигнал е, с цел да разбере дали шурей му и внучката му са живи. За страдание обаче те не са оживели в злополуката. Сред жертвите са и други негови познати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР