Постоянното представителство на Русия към ООН поиска открито заседание на

...
Постоянното представителство на Русия към ООН поиска открито заседание на
Коментари Харесай

Русия иска среща на Съвета за сигурност на ООН за Северен поток

Постоянното посланичество на Русия към Организация на обединените нации изиска намерено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса за разрушаването на газопровода " Северен поток ". Заседанието е планувано за 11 юли.


" Ще нанесем още един удар по линията на западняците, че в Дания, Германия и Швеция се отделя задоволително внимание за следствие на това закононарушение и не са нужни интернационалните старания за намиране на виновните ", написа в Telegram Дмитрий Полянски, първи заместник-посланик на Русия в Организация на обединените нации.

Русия изиска от английското председателство да предложения на срещата представители на Дания, Германия и Швеция. Москва има намерение да докара " няколко забавни безпристрастни представители ", чийто имена Полянски не посочи.

Експлозиите в тръбопроводите станаха през септември 2022 година Русия прикани за взаимно следствие на гърмежите от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че резолюцията ѝ не беше призната. В средата на юни 2023 година - осем месеца след гърмежите - голям брой задгранични медии разгласиха информация за събитията към гърмежите, в които възможна интервенция на " проукраинска група " не се отхвърля./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР