Постоянно следим ситуацията около спасяването на българските моряци, блокирани от

...
Постоянно следим ситуацията около спасяването на българските моряци, блокирани от
Коментари Харесай

Митрофанова: Русия прави всичко необходимо да осигури връщането на българските моряци

" Постоянно следим обстановката към спасяването на българските моряци, блокирани от украинските националисти в пристанището на Мариупол ". Това съобщи съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в постоянния си седмичен видео брифинг, който се разгласява на уеб страницата на дипломатическата задача във фейсбук.

" На 13 април т.г. 15 членове на екипажа на кораба “Царевна” – измежду които 14 жители на България – са евакуирани в Донецк. Искам да ви уверя, че съветската страна прави всичко належащо да обезпечи сигурността им и последващото връщане в родината ", увери дипломатът.

Руската Федерация непрестанно оказва всестранна филантропична помощ на потърпевши поданици на Донбас и на следените региони на Украйна. Организирани са коридори за безвредно излизане на локалните поданици от зоната на боевете, уточни Митрофанова

Тя още веднъж разяснява тематиката за доставките на оръжия за украинските въоръжени сили:
" В подтекста на продължаващите разисквания в българския истаблишмънт по тематиката на доставки на оръжия (включително от руски произход) и екипировка за украинските националисти, желая още веднъж да подчертая, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за ескалиране на обстановката в Украйна, както и ще има съществени отрицателни последствия за руско-българските връзки ".
https://www.facebook.com/rusembul/videos/511383810445821
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР