Постоянният представител на България към ЕС посланик Румен Александров участва

...
Постоянният представител на България към ЕС посланик Румен Александров участва
Коментари Харесай

Посланик Александров участва в VI брюкселска конференция „Подкрепа за бъдещето на Сирия и региона“

Постоянният представител на България към Европейски Съюз дипломат Румен Александров взе участие през днешния ден в VI конференция „ Подкрепа за бъдещето на Сирия и района “, която се организира в Брюксел.

Конференцията бе управлявана от Европейски Съюз и в нея взеха присъединяване представители на страните – членки на Европейски Съюз, прилежащите на Сирия страни, организации на Организация на обединените нации, водещи донори, интернационалните финансови институции, районни организации и сирийското гражданско общество. Основната цел на форума беше да продължи поддръжката за сирийския народ и останалите страни от района и да се активизира интернационалната общественост в поддръжка на всеобхватно и надеждно политическо решение на спора в Сирия. Участниците в конференцията подчертаха нуждата от опазване на помощта за сирийските бежанци и приемащите ги общности поради възходящите филантропични потребности. Призоваха за прогрес в политическия развой и поддържаха напъните на Специалния делегат на Организация на обединените нации за Сирия Гейр Педерсен в тази тенденция.

„ Продължаващият към този момент 11 години спор в Сирия е източник на напрежение и дестабилизация за целия район. Изключително значимо е да бъде спряно насилието и да се търси дълготрайно и стабилно политическо решение, което да включва всички общности в страната “, посочи в своето изявление дипломат Румен Александров. Той акцентира императивната нужда да бъде обезпечена отбрана на цивилното население, изключително на децата, и цялостно използване от всички страни в спора на интернационалното филантропично право. „ Сирия и района са също измежду засегнатите от съветската военна експанзия против Украйна. Нарушена е сигурността на питателните доставки, което има мощен отрицателен резултат върху хората освен това в обстановка на икономическа и обществена рецесия “, добави ръководителят на българската делегация.

България ще даде 140 000 евро филантропична помощ, които ще бъдат разпределени към УНИЦЕФ, Международната организация по миграция и Фонда на Организация на обединените нации за популацията. През интервала 2016-2021 година нашата страна е осигурила 450 000 евро за Регионалния поверителен фонд на Европейски Съюз в отговор на Сирийската рецесия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР