Постоянната експозиция на Регионален исторически музей – София вече е

...
Постоянната експозиция на Регионален исторически музей – София вече е
Коментари Харесай

Постоянната експозиция на Регионалния исторически музей – София е достъпна и в Интернет



Постоянната експозиция на Регионален исторически музей – София към този момент е налична на формалната страница на музея в Интернет. С помощта на технология за 3D снимане с камера са снимани осемте зали от непрекъснатата експозиция, които показват експонати, обхващащи интервал от повече от осем хиляди години – от времето на неолита до 40-те години на XX в.
Благодарение на новото приложение, всеки ще има опция да се допре до бита на най-древните жители на Софийското поле и да усети християнския дух на Софийската Света гора. Достъпни посредством виртуалната обиколка за разглеждане са и най-ценните предмети и хералдически знаци на владетелите от Третото българско царство, както и експонати, които са били част от вкъщи и всекидневието на софиянци в края на XIX и първите десетилетия на ХХ в.

 Регионален исторически музей – София Снимка: Венета Павлова

" В момента Музеят е краткотрайно затворен до прецезиране на всички условия, тъй че да сме виновни към посетителите си. Предлагаме виртуална обиколка, която е налична от нашия уеб страница. От формалния уеб страница на Музея за история на София може да бъде прегледана непрекъснатата експозиция “, сподели за БНР Ерина Кръстева от екипа на Музея.

От виртуалната разходка се виждат добре залите:

„ В следствие прекосяваме в зала " Силата на духа " - извънредно значима зала, която отразява предвъзрожденския интервал, Възрожденския интервал, тези тъмни 500 години посредством, на които сме намерили силите и духовността, да преживеем и да пребъдем и да преминем през идващия интервал на новата българска история, където се разпростират величествени зали, защото Царска България е обичан интервал на много софиянци и посетители на столицата - каляската на Фердинанд, бюрото му подарък от Ото декор Бисмарк, държавни и общински институции, доста искра и история ", добави в предаването " Хоризонт до обед "   Ерина Кръстева.

 Регионален исторически музей – София Снимка: Венета Павлова

Виртуалната обиколка е осъществена с поддръжката на Столична община, Програма „ Култура “ –2021 година, по план „ 3D виртуална разходка в Музея за история на София “ на Фондация „ Съкровищата на България “, в партньорство с Регионален исторически музей – София.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР