Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Това заяви след края

...
Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Това заяви след края
Коментари Харесай

ПП и БСП постигнаха съгласие по приоритетите на правителството


Постигнахме единодушие по целите на държавното управление. Това съобщи след края на диалозите с Българска социалистическа партия препоръчаният за кандидат-премиер на "Продължаваме смяната " Асен Василев.

"Постигнахме също единодушие да се изготви в доста къси периоди стратегия от експертните екипи, която да бъде призната и на политическо равнище и която да залегне с ясни периоди и задължения какво ще се случи от в този момент до края на годината като промени и действия. Силно имам вяра, че ще успеем да създадем държавно управление, което да продължи да работи за ползите на България, както първият кабинет ", сподели той.

"На първата среща от преговорния развой отчетохме положителното, което постигнахме за 6 месеца, а то не е малко ", съобщи от своя страна Корнелия Нинова. "Дадохме си сметка за слабостите, които проявихме, а една от тях, е че не подготвихме през цялото време ясна стратегия със задания и периоди. Затова през днешния ден поправяме тази уязвимост. Разбрахме се екипи от по трима души от всяка партия да изготвят такава стратегия с политически цели, само че и съответна законодателна рамка за 6 месеца "

Нинова посочи, че Политическа партия са се съгласили в тази стратегия да залегнат тематики като опазване на здравето, обучение, обществена политика и възобновяване на стопанската система, както и Българска социалистическа партия одобряват техните цели - битка с корупцията, КПКОНПИ, промени в правосъдната система.

Отчели са като уязвимост и неточности в връзката и оферират нов метод на взимане на решения в съдружния съвет с построяването на секретариат.

"Предстои ни интензивна работа в идващите дни, само че сме уверени, че общото, което ни събира, положителното, което дотук свършихме за България може да продължи с една съответна, ясна и амбициозна стратегия - както по средствата по Плана за възобновяване и съпътстващите ги 22 закона, по подготовка за Бюджет 2023 и по дълготрайни планове за съществени промени в другите браншове и смяна на остарелия модел на ръководство на страната ", сподели Нинова.

Двете страни са се разбрали, че тематиките министерства, ресори и претенденти за министри ще останат за втори стадий на диалозите. По-важно е да се приготви програмата и законодателната рамка, посочи водачът на Българска социалистическа партия.

На срещата е разискван е и въпросът с съветските дипломати.

"Призоваваме дипломатите на двете страни да създадат всичко допустимо да не се стига разкъсване на връзките сред България и Руската Федерация, както и да се възстановява разговорът сред двете страни, тъй че да е в полза на българския народен интерес ", сподели Нинова.

Василев добави: "Дипломатите би трябвало да си влязат в ролята на дипломати и нашите да работят за българския интерес, а съветските за съветския. Нормализиране на връзките минава през нормализиране на разговора и от двете страни. Не мисля, че в дипломатическата история има преосмисляне на нота ".

Асен Василев сподели също, че още не е изпратил поканите до самостоятелните депутати за договаряния, само че вратата на Политическа партия е дефинитивно затворена за Слави Трифонов и Тошко Йорданов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР