Постигнахме консенсус след консултациите със САЩ, съгласно чл. 20 по

...
Постигнахме консенсус след консултациите със САЩ, съгласно чл. 20 по
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран в САЩ

Постигнахме консенсус след консултациите със Съединени американски щати, според член 20 по Договора за екстрадиция. Първият резултат е налице. Българинът Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила на брифинг в Министерски съвет, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той посочи, че по настоящия контракт в неотложни случаи всяка от молещите страни може да изиска задържане на лица до 60 дни. „ Такова е било поискано и отказано от съда в Добрич за лицето Желяз Андреев. Американската страна ще одобри, че не се касае за наложителен случай. Така няма да се пристъпи към задържане на него и останалите лица. Това е единствено първия стадий “, сподели Цацаров.

„ При избран период ще последват претенции за екстрадиция всъщност с съпътстващи документи, които към този миг не са ни предоставени. Юридическите съображения са свързани с това са, че не са налице всички предпоставки за екстрадиция на лицата. Липсва заповед за наказуемост за осъществено действие. Ясно сме показали, че тези хипотези не са налице. От страна на посланика на Съединени американски щати е налице схващане към казуса “, акцентира основният прокурор.

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила добави, че на 22-23 май в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в София ще се организира среща сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. „ Европейски Съюз ще са показани от министрите на правораздаването, а Съединени американски щати от основния прокурор на страната. Продължаваме с консултациите, контактите и разговора, с цел да не се стигне до екстрадиция на нашите жители “, увери тя.

„ Ние не слагаме под подозрение Договора за екстрадиция със Съединени американски щати, само че ползите на българските жители би трябвало да са предпазени от българските институции “, безапелационен бе Сотир Цацаров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР