Постигането на стаден имунитет срещу COVID-19 до края на лятото

...
Постигането на стаден имунитет срещу COVID-19 до края на лятото
Коментари Харесай

САЩ не могат да постигнат стаден имунитет до лятото

Постигането на стаден имунитет против COVID-19 до края на лятото ще е сложна задача за Съединени американски щати. Това сподели президентът Джо Байдън, съобщи организация " Ройтерс ".

По данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в страната с население от към 330 милиона души са били сложени над 41 милиона дози ваксина против причиняваното от новия ковид заболяване. Повече от 59 милиона дози са били разпратени по места.

" Идеята, че най-малко три четвърти от популацията може да бъдат имунизирани и ние можем да придобием стаден имунитет доста преди края на това лято, е доста сложна за реализиране ", сподели президентът на Съединени американски щати в изявление за телевизия CBS. Съединените щати са най-тежко засегнатата от ковид страна, като са преди всичко в света по брой инфектирани с ковид и умряли. Потвърдените случаи на заразяване в Съединени американски щати от началото на пандемията надвишиха 27 милиона, до момента в който умрелите са 463 437 хиляди, сочат данните на университета " Джонс Хопкинс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР