Поставеният под №33 в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира

...
Поставеният под №33 в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров беше спрян в Индиън Уелс


Поставеният под №33 в схемата на Мастърс 1000 тенис шампионата в Индиън Уелс, щата Калифорния, Григор Димитров беше спрян на четвъртфиналите.

Българинът, който игра полуфинал тук предходната година, отстъпи на седмия подложен Андрей Рубльов от Русия с 5:7, 2:6 след час и половина игра.

В третия гейм Гришо се оказа в обстановка 15:40 при собствен сервис, само че сподели самообладание и взе подаването си за 2:1. В идващия на собствен ред той имаше точка за пробив, само че Рубльов я обезврежда с отличен сервис. Руснакът обаче съумя да направи брейк за 3:2 след неточност от бекхенд на първата ни ракета, който направи и две двойни в гейма. При 5:4 противникът сервираше за сета, само че Димитров върна пробива, освен това на нула, с отлична игра за наслада на многочислените български почитатели по трибуните. За страдание незабавно по-късно Рубльов направи нов брейк и още веднъж подаваше за частта. Този път 24-годишният московчанин поведе с 40:0, само че направи двойна неточност, а след това Григор докара нещата до тъждество. При четвъртия сетпойнт руснакът постави край с ас.

В идната част Рубльов проби за 2:1. 30-годишният хасковлия позволи нов брейк за 1:4 след четвъртата си двойна неточност. В осмия гейм Димитров отрази мачбол при своето подаване и взе играта. После руснакът сервираше за място на полуфиналите. Димитров стигна до точка за връщане на единия пробив, само че не съумя. След това противникът стигна до втория си мачбол и го осъществя след ретур в навън.
За присъединяване си в Индиън Уелс Григор заслужи 180 точки и 179 940 $ от наградния фонд. Той ще се изкачи в международната класация евентуално с пет места до №30. Следващата седмица Димитров ще взе участие на Мастърс 1000 шампионата в Маями, Флорида.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР