Поставеният под №16 Григор Димитров изигра много слаб мач мач

...
Поставеният под №16 Григор Димитров изигра много слаб мач мач
Коментари Харесай

Квалификант изхвърли Димитров в I кръг на "Мастърс" в Рим

Поставеният под №16 Григор Димитров изигра доста слаб мач мач и завърши присъединяване си още в I кръг на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Рим (€2,08 млн.). Първата ракета на България (№17 в света) беше надигран от испанския квалификант Алехандро Давидович Фокина и не съумя да вземе даже сет - 4:6, 6:7 (2) за 1:42 ч. на корт " Гранд Стенд Арена " в олимпийския комплекс в италианската столица.

Димитров изглеждаше вял съвсем през целия мач и направи голям брой непредизвикани неточности, като в същото време не се възползва от възможностите, които се откриха пред него. В първия сет решаващият пробив пристигна в седмия гейм, в който Григор поведе с 40:15, само че позволи равнене и след това съобщи подаването си с двойна неточност.

Във II сет някогашният №3 в света пръв поведе с пробив за 4:2, само че не съумя да го затвърди и още в идващия гейм позволи рибрейк. В 10-ия гейм на втората част българският топтенисист стигна до нова точка за пробив, която беше с цената на сетбол. Испанецът обаче я отрази, след което взе гейма си, макар че при едно от разиграванията падна и разкървави дясната си ръка, поради което получи медицински таймаут.

В последвалия тайбрек още веднъж Димитров беше тенисистът, който позволи повече неточности, в това число двойна за начало на дългия гейм. Последва двойна неточност и от страна на Давидович Фокина за 1:1 т., само че до края българинът съумя да завоюва още единствено едно разиграване.

Във II кръг испанецът ще се изправи против различен квалификант - сънародника си Роберто Карбайес Баена или британеца Камерън Нори. Григор Димитров пък се размина с вероятността да се изправи в III кръг против международния №1 Новак Джокович. Сърбинът стартира отбраната на купата си от 2020 година против Тейлър Фриц (САЩ), след което вероятно ще играе с Давидович Фокина или неговия предстоящ противник.

Димитров няма да отбрани и точките, извоювани с достигането до 1/4-финал във Вечния град през предишния сезон, което ще му коства най-малко две места в ранглистата. В моментното нареждане 29-годишният хасковлия слиза от №17 до №19 в света, само че до края на седмицата може да бъде изпреварен от още тенисисти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР