Поставеният под номер 6 в схемата Александър Зверев победи представителя

...
Поставеният под номер 6 в схемата Александър Зверев победи представителя
Коментари Харесай

Зверев с трудна победа, 20-годишен е единственият оцелял французин в Париж

Поставеният под номер 6 в схемата Александър Зверев победи представителя на домакините Пиер Юг-Ербер с 2:6, 6:4, 7:6(5), 4:6, 6:4 и се класира за третия кръг на Fткритото състезание по тенис на Франция. Германецът, финалист в Съединени американски щати през предишния месец, завоюва срещата след цели три часа и 59 минути пред дребен брой фенове на " Филип Шатрие ".

23-годишният Зверев загуби изрично първия сет и бе единствено на една точка от 1:5 във втория, само че събра сили за цялостен поврат против експерта на двойки и изравни резултата с пет предни гейма. Ербер пропиля преднина и в тайбрека на третия сет, а в четвъртия завоюва на четири гейма и още веднъж изравни срещата.

Зверев поведе с 3:0 в последната част и разреши ново равнене до 3:3, само че вторият му пробив му даде преднина от 5:3. Той загуби подаването си за мача, само че в идващия гейм Ебрер позволи двойна неточност, а Зверев се възползва и завоюва срещата.

Така Юго Гастон, единствено на 20 години и 239-и в международната класация, е последният французин в схемата на " Ролан Гарос ", откакто и Беноа Пер отпадна от шампионата. Жо-Вилдрид Цонга пък въобще не играе в Париж, до момента в който поставеният под номер 8 Гаел Монфис, Ришар Гаске и Жил Симон бяха отстранени още в първия кръг.

Пер, който през предходната седмица призна, че е изтощен душевен след дългия престой в затворена стая в Съединени американски щати през предишния месец, отстъпи с 6:7(3), 6:4, 3:6, 1:6 на Федерико Кория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР