Поставеният под номер 2 в основната схема Данийл Медведев от

...
Поставеният под номер 2 в основната схема Данийл Медведев от
Коментари Харесай

Медведев се класира за втория кръг на "Ролан Гарос", Шаповалов отпадна

Поставеният под номер 2 в главната скица Данийл Медведев от Русия се класира за втория кръг на Откритото състезание на Франция по тенис.

26-годишният Медведев победи Факундо Багнис от Аржентина с 6:2, 6:2, 6:2 за 1:40 часа на корт " Сузан Ленглен ". Той направи осем пробива в мача и два пъти загуби подаването си.

Руснакът, първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати, е четвъртфиналист на " Ролан Гарос " предходната година след четири следващи отпадания в първия кръг.

Медведев реализира първа победа, откакто претърпя интервенция на херния преди два месеца. Той загуби на старта на шампионат в Женева през предходната седмица при завръщането си на корта.

Руснакът доближи до финала на Откритото състезание на Австралия тази година, където загуби от Рафаел Надал.

Във втория кръг Медведев ще играе с Ласло Джере (Сърбия), който отстрани Ричардас Беранкис (Литва) с 6:4, 6:4, 6:4.

От шампионата отпадна номер 14 в схемата Денис Шаповалов (Канада), който отстъпи пред 19-годишния Холгер Руне (Дания) с 3:6, 1:6, 6:7(4) за близо два часа игра.

Канадецът игра равностойно през третия сет, само че изостана с 1:3 в тайбрека и не съумя да навакса.

Руне завоюва купата на " Ролан Гарос " за юноши през 2019 година. Той победи Александър Зверев по пътя към първата си купа в кариерата на шампионата в Мюнхен при започване на май.

По обявата работи: Светослав Табаков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР