Поставената под №17 Ема Радукану достигна втория кръг на тенис

...
Поставената под №17 Ема Радукану достигна втория кръг на тенис
Коментари Харесай

Ема Радукану продължава в Австралия

Поставената под №17 Ема Радукану доближи втория кръг на тенис шампионата от Големия шлем Australian Open.

Британката надигра  в мач, изпълнен с обрати американката Слоун Стивънс 6:0, 2:6, 6:1, за към един час и 45 минути игра в дуел на шампионки от US Open.

Срещата предложи необичайно разделение на преимуществото, изразено в доминация от една от двете във всяка от трите елементи. Шампионката на Ню Йорк Радукану взе на нула откриващия сет на победителката от Флъшинг Медоус 2017 година Стивънс се събра при започване на втория и поведе с пробив след дълъг първи гейм. Впоследствие тя го затвърди, само че се пропука в четвъртия и английската й съперничка се върна в частта. Оттам-насетне обаче на корта в сета имаше единствено една тенисистка и това бе американката.

Тя взе четири безответни гейма, с което затвори сполучливо частта в своя изгода. Противно на логиката обаче, 19-годишната Радукану поведе с 5:0 в третия сет и умъртви интригата след нова серия от неточности на Стивънс, която избегна най-малко това да загуби втори сет на нула. 

 Стивънс не устоя на напрежението в третия сет.

Мачът бе пъстър с доста неточности, като Радукану имаше леко преимущество при уинърите – 15 на 14, а непредизвикани неточности бяха 42 на 30 в интерес на Стивънс.

Така, шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати продължава напред след първата си победа в Мелбърн, като ще срещне във втори кръг представителката на Черна гора Данка Ковинич
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР