Поставената под номер 8 в схемата Онс Жабер (Тунис) спечели

...
Поставената под номер 8 в схемата Онс Жабер (Тунис) спечели
Коментари Харесай

Тунизийка спечели титлата на турнира в Мадрид

Поставената под номер 8 в схемата Онс Жабер (Тунис) завоюва купата на мощния шампионат по тенис на червени кортове в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро.              

27-годишната Жабер победи на финала Джесика Пегула (САЩ) със 7:5, 0:6, 6:3 за близо два часа игра.

Тунизийката игра за първи път в кариерата си на край на шампионат УТА 1000 и завоюва втори трофей след Бирмингам през предходната година.

Жабер преодоля пасив от 1:4 в първия сет, в който направи два пробива за поврат. Във втората част американката доминираше напълно и не загуби нито един гейм.

В решителния трети сет тенисистката от Тунис взе подаването на съперничката си три пъти и затвори дуела с първия си мачбол.

Жабер към този момент има 12 победи за сезона на червени кортове. След най-големия триумф в кариерата в понеделник тя ще изравни рекордното си класиране в международната класация на УТА и ще се изкачи до седмото място.

Пегула можеше да направи своя дебют в топ 10 с възможна купа. Все отново 28-годишната американка ще запише най-хубавото си класиране с 11-а позиция, откакто игра на най-големия край в кариерата си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР