Пост във Фейсбук на водещата от БНТ Мира Добрева предизвика

...
Пост във Фейсбук на водещата от БНТ Мира Добрева предизвика
Коментари Харесай

Момиче едва не умира пред БНТ заради забавяне на линейка

Пост във Facebook на водещата от Българска национална телевизия Мира Добрева провокира вълна от мнения. Тя споделя за момиче, което припада пред Българска национална телевизия откакто взе участие в предаването " Отблизо с Мира " в събота. Според водещата и екипа й колата за спешна помощ закъснява с 50 минути. За благополучие всичко завършва добре - момичето е изписано от болница в положително положение. Има ли отговорни, вижте в репортажа.


Събота, малко след три часа. 20-годишната бежанка от Афганистан Табасум Махбуб излиза от входа на Българска национална телевизия и колабира. Веднага е подаден сигнал на телефон 112.
Мира Добрева: Говорих с служителя на реда, той сподели умерено, те ще дойдат и чакането стартира.
Линейката не идва, следват още няколко позвънявания на 112 и Спешна помощ.
Мира Добрева: Признаците, които тя имаше с изкривените пръсти на ръцете и краката, това мощно трептене, и отичане на езика с малко пяна в профил, пристигна една жена и сподели това е епилептичен пристъп, пристигна друга и сподели това може да е мозъчен израстък.
Когато колата за спешна помощ идва, към този момент наближава 16 часа. Според Мира Добрева, екипът се е отнесъл безгрижно и с равнодушие към момичето.
Мира Добрева: Може ли да си визиите, че водачът възпламени вътре. Запали цигара. това по какъв начин си го обяснявате. Аз 40 минути гледах преди този момент по какъв начин момичето се пробва да си поеме мирис.Катя Сунгарска - Връзки с обществеността в " Спешна помощ ": Говорих с водача, той се разплака и сподели, разбираш ли това, което ми се наложи да изживеем преди да дойдем на адреса в Българска национална телевизия,
Екипът е бил на тежка влакова злополука, при която двама души са били премазани.

От Спешна помощ споделят, че колата за спешна помощ не е закъсняла - пристигнала е за 6 минути. Проблемът е, че от подаването на сигнала от тел 112 до тях в 15.29 до 15.50 не е имало свободен нито един екип. В този миг на промяна е имало 13 екипа.
Катя Сунгарска - Връзки с обществеността в " Спешна помощ ": В този ден 252 са били повикванията, по три сигнала на всяка минута са получавани, апропо, извадила съм - сред 15 и 16 часа на този ден с код алено са били 10 адреса.
Има ли отговорни за създалата се обстановка, в която лекари и пациенти са изправени един против различен?

Потърсихме позицията на здравното министерство - от там обявиха, че плануват гладко нарастване на заплатите в Спешна помощ, с цел да се превъзмогне недостига на фрагменти. Остава въпросът дали темповете, с които това се случва са задоволително бързи и какво може да коства това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР