Посредством милитаризиращия инструмент във външната си политиката, Русия се опитва

...
Посредством милитаризиращия инструмент във външната си политиката, Русия се опитва
Коментари Харесай

Мартин Табаков: Русия и Китай съгласувано тестват администрацията на САЩ

" Посредством милитаризиращия инструмент във външната си политиката, Русия се пробва да реализира отстъпки в дипломатическия формат, в който тя е ангажирана с Украйна - Нормандската група, където,   във връзка с спора с Киев, Москва желае отстъпки от Франция и Германия, което може да е една от главните аргументи Русия да се опира на тези военни маневри до границата с Украйна ". Това изясни пред БНР д-р Мартин Табаков, политолог и интернационален анализатор, който разяснява нарастващото .

Той предложи и друго допустимо пояснение на тази ескалация:

" Не изключвам опцията това да е първият тест от страна на Русия на новата администрация във Вашингтон. Подобен тест има и от страна на Китай, става дума за натиска, който Пекин упражнява върху Тайван. Допускам, че може да има координиране сред китайските и съветските управляващи за тестване на американската администрация и нейната изразителност ".   

Д-р Табаков разяснява като много рискова за украинските управляващи хипотезата, че Русия е била предизвикана от подготовка за нахлуване против проруските сепаратистки области в Източна Украйна:

" Дълбоко се колебая, че украинските управляващи биха си разрешили сходна провокация, тъй като те няма какво да завоюват, в случай че този спор мине от дипломатическата сцена на военната ".

Според него нито Москва, нито Киев са стимулирани да бъде позволен спорът , какъвто се развива той сега, тъй като за Русия това е пречка за бъдещо участие на Украйна в НАТО, въпреки това - за Киев нормативната база за разрешаване на спора е неприемлива, тъй като в нея написа кои са стъпките:

" Една от тези стъпки за разрешаване на спора сред Русия и Украйна е смяна на украинската конституция във връзка с предоставяне на специфичен статут на Луганск и Донецк и да организира избори там, като това се случи преди да бъдат оттеглени съветските прокси сили ".

Отговорността е смесена, не е единствено съветска или украинска, тъй като и двете страни нарушават Минските съглашения , обобщи международният анализатор.

Интервюто на Снежана Иванова с Мартин Табаков в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР