Посолството на Украйна в Република България и фондация Humanity for

...
Посолството на Украйна в Република България и фондация Humanity for
Коментари Харесай

Шон Пен с филм за Украйна у нас

Посолството на Украйна в Република България и фондация „ Humanity for Freedom “ бяха домакини на премиерата в София

На 8 юни в София се състоя премиерата на документалния филм на Шон Пен за Украйна – „ Суперсила “.

Домакини на събитието бяха Посолството на Украйна в Република България и Н. Пр. Олеся Илашчук, както и интернационалната организация – Humanity for Freedom („ Човечество за независимост “).

Филмът, взаимна постановка на Шон Пен и Аарон Кауфман, цели да показа на феновете героизма на хората, които се борят за Украйна, както и да показва решителността и храбростта на президента на Украйна Володимир Зеленски.

В знак на поддръжка и съпричастност на събитието участваха Н. Пр. Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати в Република България и неговата брачна половинка, Н.Пр. Отар Бердзенишвили, дипломат на Грузия в Република България, както и доста други представители на дипломатическия корпус.

В прочувствена  реч Н. Пр. Олеся Илашчук показа: „ През последните дни претърпяваме още едно безчовечие от страна на Русия – взривяването на язовир Каховка. Руските агресори за следващ път потвърдиха, че са опасност за всички живи същества. Заедно би трябвало да спрем тази терористична страна, а виновниците да бъдат изправени пред съд за незаконната си експанзия. Този документален филм е отдаден на това. “ 

„ Украйна е на фронтовата линия във войната с авторитаризма, само че страни като България също се борят с агресивното държание на Путин. Затова би трябвало да покажем на всички българи какъв брой е значимо да продължим да се борим против ерозията на свободата. “, добави президентът на „ Humanity for Freedom “ Дейн Уотърс, който откри събитието, отдадено на битката за мир.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски беше подготвил особено видео послание към феновете на прожекцията:

„ За мен нашата Суперсила не принадлежи на един човек, тя е във всеки украинец, всеки боец, всеки бранител, доктор, избавител, пожарникар, сапьор, инженер, посланик, кореспондент, доброволец. Милиони, милиони украинци се изправят като един – това прави нашата Суперсила безгранична.
Това прави нашата Суперсила завладяваща и без значение къде по света гледате този филм, вие усещате част от Суперсилата на Украйна в себе си. “  

През 2022 година в епицентъра на военните дейности в Украйна Шон Пен и Аарон Кауфман посещават страната шест пъти, с цел да основат документален портрет на украинския президент Володимир Зеленски и на неговото военно управление. Още преди да бъде дефинитивно приключен документалният филм e определен да открие интернационалния кино фестивал „ Берлинале “ 2023, където получава бурни аплодисменти и извънредно позитивни мнения.

Премиерата на  кино лентата на Шон Пен и Аарон Кауфман се състоя по самодейност на „ Humanity for Freedom “ в границите на 72 часа на шест континента допълнително от дузина страни. Първата прожекция на „ Суперсила “ беше в Лондон на 6 юни, а последната – в София и Вашингтон на 8 юни. Останалите градове в програмата включват Рим, Тбилиси, Абуджа, Токио, Сидни и Буенос Айрес.

Глобалната организация с нестопанска цел – „ Humanity for Freedom “, е ръководена от американския политически пълководец Дейн Уотърс и световноизвестния режисьор и продуцент Аарон Кауфман. Фондацията ще продължава да оказва помощ на битката против властническите държавни управления посредством своята просветителна и застъпническа активност.

За „ Humanity for Freedom “

„ Humanity for Freedom “ е световна организация с нестопанска цел, която се стреми да осведоми всички хора за растящата заплаха за нашата независимост от страна на властническите държавни управления и придвижвания по света. Фондацията цели да се опълчи на тези закани и да помогне за подсигуряване на бъдещето на свободата.

Текущите старания на „ Humanity for Freedom “ включват световна мултимедийна информационна активност, насочваща вниманието към офанзивите против свободата от страна на властническите режими, работа за противопоставяне на световната опасност от съветската паравоенна група „ Вагнер “, реализиране на действия за подкрепяне на връщането на отвлечените украински деца от Русия и поддръжка на тези смели бранители и водачи, които им се опълчват в името на правата и свободите за всички нас.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР